Z historie: Výjezd do Leverkusenu 2007

sobota 09.01.2021
6.12. 2007, Leverkusen – Sparta , skupina poháru UEFA

Na podzim  2007 jsme hráli skupinu UEFA . Náš  poslední zápas ve skupině jsme odehráli na hřišti Bayeru Leverkusen.

Ještě před příjezdem do Leverkusenu jsme si udělali zastávku v 15km vzdáleném Kolíně nad Rýnem ,kde jsme si prohlédli stadion a navštívili Fan shop místních 1.FC Koln. Jinak  tradiční výjezd - dopoledne po příjezdu prohlídka okolí stadionu , návštěva Fan shopu domácích a následně směr město. Tentokrát to na nějaké velké procházení moc nebylo, protože celý den vydatně pršelo. Jinak  vše tak nějak jak to v Německu na fotbale bývá…sice počasí nic moc ale i tak před zápasem stánky s občerstvením praskaly ve švech, stadion samozřejmě solidně zaplněný. Na zápas přišlo skoro 18000 diváků. Sparťanů se v našem sektoru sešlo cca 150.

Zápas jsme bohužel nezvládli i když jsme hráli od 60.minuty proti deseti a po prohře 0:1 jsme ukončili působení v poháru UEFA. Ve skupině jsme tak získali  čtyři body, což nám stačilo jen na nepostupové 4. místo.

 

naše sestava: Tomáš Grigar- Michal KadlecJiří KladrubskýTomáš ŘepkaRadoslav Zabavnik (89. Miloš Brezinský) - Pavel HorváthKarol KiselZdeněk PospěchLibor DošekJan Rezek (72. Miroslav Matušovič), Miroslav Slepička