Z historie: Výjezd do Záhřebu 2008

sobota 09.01.2021
1.kolo poháru UEFA , Dinamo Záhřeb – Sparta 18.9. 2008


 V sezoně 2008/2009 jsme vypadli v předkole LM s řeckým Panathinaikosem a šli jsme do poháru UEFA  kde nás v boji o postup do základní skupiny čekal velice nepříjemný soupeř z Chorvatska , Dinamo Záhřeb. Zájezd to byl hodně zvláštní. Pár dní před tímto zápasem totiž vyjádřili někteří fans Sparty podporu lidem jako byl Karadžič a bylo jasné že sparťani kteří se vydají podpořit svůj tým do Záhřebu nikdo moc vítat nebude. I přesto všechno se nás cca necelá stovka do Záhřebu vypravila. Někteří menším busem zbytek autama.

Že bude nebezpečno jsme si mysleli ,ale když se  k nám do busu dostala informace ,že pozdě večer před zápasem byla napadena místními  Bad Blue Boys naše sparťanská výprava, to nás humor přešel. K tomu nám po dopoledním příjezdu ke stadionu oznámila místní policie že nikdo nikam nepujde a až do zápasu budeme u autobusu na parkovišti. Nakonec po delším smlouvání nás tedy pustili do města ale jen za jejich doprovodu. To, aby nás od stadionu doprovázel za tramvají po kolejích jedoucí policejní doprovod, to se tedy moc často nestává.

Návštěva města ale nakonec proběhla bez problémů, navštívili jsme hezké centrum města místní tržnici a ochutnali jsme i místní Karlovačko a Ožujsko.  Asi protože jsme  byli větší skupina, tak pořád za doprovodu místní policie.

Zápas se hrál na stadionu Maksimir jehož tribuny tedy nevypadaly zrovna nějak vábně. Bouřlivá atmosféra zase tak moc nebyla , protože na zápas přišlo asi jen 12000 diváků ,ale domácí kotel zaplněn byl a svoji sílu ukázal. Domácí sice měli více ze hry, ale nakonec jsme si odvezli do odvety na Letné bezbrankovou remízu.

Tentokrát jsme byli kromě nadějného výsledku do odvety, rádi hlavně za to, že nakonec vše proběhlo bez větších problémů a nikomu se nic nestalo. Poděkování, všem sparťanům kteří neváhali jet podpořit Spartičku i na takto „rizikový“ výjezd.

sestava ACS: Kozáčik - Kúdela, Řepka, Voříšek, Had - Kulič (74. Kolář), Hušek, Kisel, Vacek (89. Pečnik), Matušovič - Slepička (87. Došek). Trenér: Lavička