Z historie - výjezd do Vídně 2006

sobota 21.11.2020
V roce 2006 jsme hráli skupinu poháru UEFA

Výjezd do Vídně  - 30.11. 2006

V roce 2006 jsme se přes   Heart of Midlothian dostali do základní skupiny poháru UEFA. Zápasy se nehrály klasicky doma venku ale na Letné jsme přivítali  Espaňol  a Ajax, venku jsme hráli ve Waregemu a Vídni.
S Austrií Vídeň to byl poslední zápas ve skupině a díky tomu že jsme měli zatím jeden bod za remízu s Ajaxem, postupovat se už nedalo. Ale i tak se hrálo o čest, body do koeficientu a taky o nějakou tu korunu do klubové kasy. Utkání se nehrálo na domácím stadionu Austrie ale na národním stadionu Ernsta Happela v Prátru. I díky tomu přišlo na zápas pouze 8600 diváků, takže atmosféra na padesátitisícovém stadionu tomu odpovídala. Po brance Tomáše Řepky v úvodu zápasu jsme si nakonec odvezli 3 body za výhru 1:0.
Jeden z nejkratších výjezdů v Evropě jsme si i tak náležitě užili. Využili jsme celý den k prohlídce města, každý podle svého gusta. A i když se nehrálo o postup tak něco přes stovku skalních fans neváhala jet podpořit Spartu i na tento zápas. Není to jen o tom jet na velké kluby typu Manchesteru, Realu nebo Barcelony kam chtějí jet všichni. Nejezdíme přeci na soupeře ale na Spartu a tak by to mělo být….