Spíďa Cup 2020

úterý 18.08.2020
Ve Velkých Opatovicích se konala fotbalová akce

V areálu fotbalového hřiště ve Velkých Opatovicích, se v sobotu 8.8.2020 konala jako už každoročně fotbalová akce - SPÍĎA CUP 2020, vzpomínka na tragicky zesnulého Jakuba Paděru. Tento velmi nadějný starší žák TJ Sokol Velké Opatovice zahynul přímo na hřišti po pádu fotbalové branky na konci tréninku žáků.
Tuto akci pořádal fotbalový oddíl TJ Sokol Velké Opatovice, za pomoci města Velké Opatovice a naší pobočky FCS Velké Opatovice.

Za účasti 4 mužstev, v dopoledních a odpoledních hodinách byl sehrán turnaj starších žáků a pořadí bylo následující:
1.Boskovice
2.Městečko Trnávka
3.Březová n/Svitavou
4.Velké Opatovice

Z Lovosic k nám do našeho městečka přijela návštěva z nejvyšších pater Fan Clubu Sparta, předseda FCS Sváťa Kunert. Zúčastnil se spolu s Pavlem Müllerem - předsedou místní pobočky FCS Velké Opatovice, závěrečného ceremoniálu tohoto turnaje. Spolu s místostarostou města a předsedou TJ Sokol Velké Opatovice předali všem zúčastněným mužstvům věcné ceny, kterými přispěla také AC Sparta Praha a Fan Club Sparta. Byli vyhodnoceni také nejlepší hráči a střelci turnaje.

Během tohoto vyhodnocení se na hřišti s mladými fotbalisty také pohyboval náš maskot SPARTAKUS, s kterým se všechna mužstva i valná většina mladých fotbalových nadějí fotila, aby měla pěknou vzpomínku na tuto vydařenou akci. Oba zástupci FCS také na konci turnaje rozdali mladým zájemcům kartičky fotbalistů AC Sparta Praha, magazíny SDT a různé další sparťanské propagační materiály a suvenýry.

Myslím si, že to byla opět dobrá propagace činnosti Fan Clubu Sparta a fotbalového klubu AC Sparta Praha.
Poté se během domácího mistrovského zápasu (Velké Opatovice-Adamov 3:0) ještě konala beseda-schůze členů FCS Velké Opatovice s předsedou FCS. Zde členové FCS a fanoušci Sparty získali nejnovější informace k aktuálnímu dění fotbalové Sparty, hlavně k činnosti FCS a předseda zde také musel zodpovídal na spoustu dotazů, mnohdy i nepříjemných. Akce se také zúčastnil Honza Sojka - předseda FCS Kunštát a někteří členové FCS Svitavy.

Na závěr celého dne, proběhlo benefiční utkání Stará garda Velké Opatovice - FCS Velké Opatovice, které skončilo výhrou "domácích" 5:3 (pol.1:1), kteří ovšem do 2.poločasu povolali také aktivní hráče domácího "A" a "B" mužstva.
U pomníčku Jakuba Paděry na hlavní tribuně poté přítomní vzpomínkově rozsvítili svíčky.
Nakonec večer, po velmi horkém dnu, proběhla diskotéka pro širokou veřejnost.

Pavel Müller

předseda FCS Velké Opatovice