Turnaj FCS Týnec nad Sázavou

V Bukovanech se hrál turnaj v malé kopané

V sobotu 11.7. se i přes nelehkou dobu, která fotbalu a podobným akcím moc nepřeje, podařilo uspořádat 11. ročník turnaje v malé kopané o pohár FCS Týnec, Memoriál Zbynka Mana. Turnaj je pořádán za podpory AC Sparta Praha a OÚ Bukovany a je určen pro pobočky a příznivce fotbalové Sparty.

Někteří účastníci dorazili na místo konání do Bukovan nedaleko Týnce nad Sázavou tradičně už v pátek, ostatní v sobotu ráno.

Začátek turnaje se nesl ve znamení stálého deště. Přes nevlídné počasí se pomalu rozjely zápasy ve dvou základních pětičlenných skupinách. 

Skupinou A prošel bez zaváhání tým z Bezna s plným bodovým ziskem 12 bodů, ve skupině B stačilo k prvnímu místu 8 bodů týmu FCS Hostinné.

Ve čtvrtfinále skončila cesta turnajem pořádajícího mužstva FCS Týnec, obhájce z Děčína, loňského finalisty Hostinné a nováčka turnaje hráče s FCS Zruč nad Sázavou.

V semifinále si postup až na penalty na úkor Benešova zajistilo Bezno, druhý finalista vzešel s dvojice Divišov - Opolany, kde po výsledku 3:0 se mohli těšit na finále hráči Divišova.

Vyvrcholení finále bylo v režii dvou týmů, kteří míří tradičně vysoko. Jediná branka a spolehlivý výkon brankáře stačil týmu FCS Bezno na to, aby pohár pro celkového vítěze putoval po krátké pauze opět do Bezna.

Po vyhlášení a předání cen se rozjeli účastníci do svých domovů a ty ostatní se mohli dlouho do noci bavit nejen o nadcházející fotbalové sezoně, která jak pevně věříme, bude pro klub našeho srdce ještě úspěšnější než ta právě skončená. Velké poděkování patří všem hráčům, zástupcům poboček a divákům, jak místním, tak i těm co k nám přijeli  i z větších vzdáleností, protože bez vás by to nešlo.

Budeme se těšit na 12. ročník, který proběhne v sobotu 10.7. 2021.
 
Pavel Macháček

předseda, FCS Týnec nad Sýzavou
 
Konečné pořadí:
 1.  FCS Bezno 
 2.  FCS Divišov
 3.  FCS Formanka Benešov
 4.  FCS Opolany
 5.  FCS Hostinné
 6.  FCS Týnec nad Sázavou
 7.  FCS Rabčín (FCS Děčín + FCS Rabí-Horaždovice)
 8.  FCS Zruč nad Sázavou
 9.  TJ Sokol Bukovany 
10. FCS Lovosice
 
Nejlepší brankář – Martin Hadvičák FCS Opolany
Nejlepší střelec – Václav Novák FCS Bezno
Nejlepší hráč – Vojtěch Valenta FCS Bezno