Rozhovor - Karel Nádeníček, předseda FCS Stráž pod Ralskem

pondělí 15.06.2020
Krátké představení FCS Stráž pod Ralskem očima předsedy pobočky

Předseda FCS: Karel Nádeníček
Datum vzniku pobočky: leden 2018
Počet členů pobočky: 25
Vzdálenost pobočky od Generali Areny: 100 km

Co pro vás znamená fráze: "Být sparťanem?"
Ke sparťanství mne přivedl táta a dědí se to u nás z generaci na generaci. Sparťanem jsem se narodil a sparťanem i umřu.

Jaký je váš největší zážitek se Spartou?
Zážitků je strašně moc, ale asi nejvíc mi zůstalo v paměti utkání Werder Brémy - Sparta 2:3 a Sparta - Barcelona 1:0, kdy Sigi srazil Barcelonu na kolena. Tyto dvě utkání si budu pamatovat navždy.

Jak dlouho funguje vaše pobočka a jaký byl vlastně impuls jejího vzniku?
Jsme nová pobočka, fungujeme teprve rok. Vzniklo to spontánně, v hospodě u piva, když jsme se s několika kamarády sešli na derby staré gardy, abychom společně fandili. Jen tak z legrace jsem řekl, že si založíme svoji pobočku. Slovo dalo slovo a měli jsme svůj klub. Nejdřív jen tak a pak jsme na sociálních sítích našli pobočku FCS z České Lípy. Dostali jsme od nich kontakt na předsedu pana Kunerta z Lovosic a už to bylo. Na počátku nás bylo zhruba 10 lidí a během 6 měsíců 22 registrovaných členu FCS.

Na který počin jste nejvíc pyšní, co se nejvíc povedlo?
Nejvíc jsem pyšný na to, že za tak krátkou dobu jsme dokázali v našem městě (cca 5 tisíc obyvatel) dát dohromady v současné chvíli 25 členů a další by se měli přidat s příchodem nové sezóny.

Co je při řízení pobočky nejsložitější?
Nejsložitější a nejtěžší je domluvit se s členy kdo pojede na zápas (práce, rodina, atd.) a zařídit svoz, na autobus nám chybí řidič a srovnat lidi do aut je někdy opravdu dost náročné :-).

Jak prožíváte zápasy, jezdíte a kde se scházíte při venkovních?
Samozřejmě, že si užíváme, fandíme a jsme šťastný, když se zápas povede, za každý gól. Nadáváme a jsme zklamaný, když to prostě nejde a vezeme si prohru. Na domácí utkání jezdíme pravidelně, venkovní po domluvě s ostatními členy, ale jen ty v okolí Liberce, Jablonce, Mladé Boleslavi a Teplic. Jinak se sejdeme na pivko a společně sledujeme zápas a fandíme.

O jaký typ akcí mají vaši členové největší zájem?
Snažíme se co nejvíce a v největším počtu jezdit na zápasy a podpořit tak Spartu. A to nejen na ligová utkání, ale i na přípravná.

Co chcete do dalších let vylepšit ve fungování vaší pobočky?
Plánujeme se ještě rozšířit a nabírat i přespolní členy. Zapojovat se i více do kulturních akcí v našem městě, pořádat dětský den, atd.

Jak se vám líbí práce Sparty s fanoušky?
Chtělo by to větší komunikaci mezi Spartou a fanoušky. Příliš mne netěší pořadatelská služba a pro několik tisíc fanoušků je jedna toaleta a kupí se tam veliké fronty a člověk se tam ani nedostane.

Bylo v posledních letech bez úspěchů složité udržet si sparťanskou „víru“?
Nebylo, víru máme stejnou, stále věříme a doufáme, že Sparta, každý zápas vyhraje. ACS NAVŽDY

Co byste vzkázal všem sparťanským fanouškům?
Veliká víra v lepší zítřky a více fanoušků Sparty! Přeje Nandas a Špagi (předseda a místopředseda).

PK