Z historie: Výjezd do Toulouse 2007

sobota 23.05.2020
Článek z historického utkání, na kterém byli přítomni členi FCS

V sezoně 2007/2008 jsme postoupili do skupiny Poháru UEFA a první výjezd byl do francouzského FC Toulouse. Z výjezdu do Toulouse si všichni z našeho mikrobusu, kromě vítězství, určitě vybaví trable s cestováním.

Cestou tam jsme brousili svodidla, protože řidič Franta, který neřídil a měl vzadu spát, tak místo toho poslouchal naše historky a naopak. Když se vystřídal s kolegou a sednul za volant, tak usnul. A nebýt tam svodidla nevím zda by někdo psal tyto řádky.

Cestou zpátky zase řidiči váhali tak dlouho s tankováním, až nám došla někde na okresní silnici cca 1200km od domova nafta. To, že jsme nejeli ve Francii po dálnici, v dnešní době nemyslitelné, byl taky další kousek řidičské dvojice.

Vše nakonec dopadlo dobře. Dost času jsme měli i na prohlídku města, a přivezli jsme tři body za vítězství 3:2. Dnes vzpomínáme s úsměvem, ale tenkrát při pohledu na šrám busu do smíchu nikomu nebylo. Zpátky již panovala veselá nálada, slavilo se vítězství Sparty a Frantu jsme už usnout nenechali.

Člověk při výjezdech zažije ledacos ale tohle bylo opravdu „něco“. Tentokrát jsme nepřivezli jen tři body, ale hlavně taky sami sebe.