Z historie: Setkání FCS 2007

pondělí 30.03.2020
Setkání poboček FCS v Neratovicích

V červnu 2007 se konalo setkání poboček Fan Clubu Sparty v Neratovicích. Pozvání přijali hosté ze Sparty – marketingový manažer Tomáš Křivda, tiskový mluvčí Lukáš Přibyl, hráč Sparty Radoslav Zabavník a vedoucí mužstva David Simon, který přivezl do Neratovic oba poháry za vítězství v lize a poháru. „Jste první, kdo vidí poháry, které zůstanou na Spartě. Originály jsou putovní a musíme je vrátit na svaz. Tyto repliky jsem právě vyzvedl na svazu a poté už zůstanou v síni slávy na Spartě," podotkl na úvod setkání David Simon. Několik desítek fanoušků se zajímalo o oslavy fotbalistů, o nové posily i o běžné provozní věci na stadionu jako je občerstvení, fanshop a podobně. Radoslav Zabavník, krátce před setkáním s fanoušky navštívil zubaře a přišel o zub moudrosti, nepopulární „osmičku", kterou ostatně nosí i na dresu. „Mám trochu nateklou pusu, ale budu se snažit na vše odpovědět," řekl s úsměvem na začátku besedy.


Krajní obránce Sparty si mistrovských oslav už v minulosti užil dost, dokonce v několika zemích. „Vyhrál jsem už celkem čtyři tituly. Dva na Slovensku se Žilinou, poté jsem odešel do CSKA Sofia, kde jsme vyhráli bulharskou ligu a teď se Spartou. Se Žilinou to bylo poprvé a nikdo s námi příliš nepočítal, v Sofii bylo povinností vyhrát titul a byl na nás také patřičný tlak. Se Spartou to bylo nejvíc dramatické. Tlak se nedá srovnávat s žádným jiným klubem, kde jsem působil. Věděli jsme, že nesmíme prohrávat, s blížícím se koncem jsme vítězili a hráli stále lepší fotbal. Toho si cením nejvíce," vyprávěl "Zábava" o konci sezony.


Slovenský reprezentant poctivě odpovídal více než dvě hodiny na dotazy členů fan clubu a poté si užil i dlouhé fotografování. „Teď budu trávit dovolenou na Slovensku, sestra se vdává, takže se vše bude motat okolo toho. Už se těším, odpočinu si a na konci června se znovu vrátím do přípravy. Čeká nás boj o Ligu mistrů, to je můj další sen," popsal své další plány.


Zábava pokračovala v Neratovicích i bez „Zábavy". Až do pozdního večera hrála fanouškům a členům Fan Clubu Sparta kapela Pohoda, a loučení se sezonou tak v Neratovicích skončilo až nad ránem.

„Sjelo se sem spoustu poboček z celé České republiky a myslím, že to bylo důstojné zakončení sezóny," zhodnotil setkání „fanklubáků" předseda Fan Clubu Sparta Jaroslav Obdržal.