Z historie: Výjezd na Manchester United 3.11. 2004

úterý 17.03.2020
Článek z historického utkání, na kterém byli přítomni členi FCS

V sezoně 2004/2005 jsme postoupili do skupiny Ligy Mistrů a jedním ze soupeřů byl slavný Manchester United. Po losování se ihned hlásíme na autobusový zájezd s cestovní kanceláří. Krátce před odjezdem nám nejdříve špatnou zprávu, že se autobusový zájezd nekoná, vystřídala zpráva dobrá, že za menší doplatek nás vezmou do leteckého zájezdu. Tímto se výjezd zkracuje minimálně o dva celé dny. Ráno v den utkání odlétáme z Prahy a po přistání na nás čekají připravené autobusy, s kterými absolvujeme okružní jízdu. Absolvujeme prohlídku města spojenou se zastávkou u stadionu konkurenčních City, poté se dostáváme až přímo k Old Trafford. Ještě navštěvujeme tradičně museum a fan shop Manchesteru a těšíme se na zápas.

Samotný zápas se hrál v nádherné atmosféře, kdy se připomněl hlavně Ruud van Nistellroy, který nám dal všechny čtyři branky. Zážitkem určitě byl moment, kdy při vyloučení Karla Poborského po druhé žluté kartě, ho 66000 diváků vyprovázelo jakožto někdejšího hráče MU bouřlivým potleskem. Jinak Manchester měl zápas ve svých otěžích a po domácí remíze jsme další body do skupiny nezískali a prohráli 4:1.

Výhodou leteckého zájezdu bylo, že po utkání nás odvezly autobusy zpět na letiště a hned jsme stíhali půlnoční let zpět do Prahy. Když jsme se po zápase loučili s našimi fanoušky co přijeli autobusem a věděli, že mají před sebou přes 20 hodin cesty, tak jsme byli rádi, že jsme nakonec letěli. Zpestření jsme měli ještě na letišti, kdy jsme se v odletové hale potkali s celým týmem, který odlétal těsně před námi, takže byla možnost ulovit nějaký ten autogram nebo fotku.

Sestava Sparty : Blažek -  Homola, Petráš, Kováč, Pergl - Poborský, Sivok, Urbánek (81.Šimák), Voříšek (72.Meduna), Zelenka - Jun (81.Pacanda)