Zástupci poboček FCS v Marbelle

čtvrtek 06.02.2020
Několik členů FCS navštívilo soustředění ve Španělsku

Na konci ledna se fotbalisté Sparty vydali na soustředění do španělské Marbelly a za ní se vydala i sedmičlenná výprava fanoušků Sparty. Mezi nimi i zástupci poboček Fan Clubu Sparta z Uherského Brodu, Týnce nad Sázavou a ze Stodu. Po důkladných přípravách se ve středu 29.ledna vydáváme letecky z Prahy do Málagy. Společně s námi v letadle letí i Tomáš Rosický, další skupina sparťanských fans (5 lidí), nebo plzeňský Adolf Šádek a novinář Jan Vacek z deníku Sport. Po příletu do Málagy vyzvedáváme zarezervované auto a jedeme se ubytovat do hotelu ve městě Benalmádena.

 
Ve čtvrtek od 11 hodin nás čeká první utkání našeho pobytu - Marbella FC vs. Sparta hrané na Estadio Municipal de Marbella, kam to máme z hotelu 43 km. Utkání prohráváme 1:2. Popravdě řečeno, nebylo to utkání moc ke koukání. Kromě gólu si nejsme schopni vypracovat žádnou šanci. Jsme rádi, že si můžeme napravit chuť skvělým obědem. Slunečné odpoledne využíváme k prozkoumání Marbelly.
 
V pátek hraje Sparta až od 16 hodin, takže dopoledne využíváme k návštěvě Málagy, kam se vydáváme busem. Korida je bohužel v rekonstrukci a tak ji můžeme obdivovat jen zvenčí. Na fotbalový stadion se nám taky nedaří dostat, tak navštěvujeme alespoň místní fan shop.


Utkání s Bodø/Glimt se hraje v tréninkovém areálu Dame de Noche (Marbella). V utkání si vypracujeme několik velkých šancí avšak produktivita je žalostná. A když Kanga nepromění ani penaltu, tak i toto utkání prohráváme 1:2.

 
V sobotu se vydáváme do Granady, abychom tu od 13 hodin sledovali utkání La Ligy mezi Granada CF - RCD Espanyol. I když hrál 11. tým s 20. týmem ligy, tak se hrál pohledný fotbal, v pohodové atmosféře před 15 226 diváky. I tohle naše třetí utkání ve Španělsku končí výsledkem 2:1. Po utkání si rychle procházíme Granadu a jedeme na hotel. Ještě si pohráváme s myšlenkou, že bychom navštívili basketbal v Málaze, ale z obavy, že při naší návštěvě by i ten skončil 2:1, od této myšlenky upouštíme.
 
V neděli v 10:30 opouští naše letadlo Málagu a my ukončujeme naše putování Andalusií. V letadle tentokrát s námi cestuje Miroslav Pelta.


Poděkování za pohodový průběh celého pobytu ve Španělsku patří všem zúčastněným.
 
Martin Polák

předseda FCS Uherský Brod