Beseda s legendami v Jičíně

pátek 31.01.2020
4. výroční schůze pobočky Jičín

V sobotu 25. ledna se v restauračním zařízení Veselka konala tradiční výroční schůze pobočky Jičín. Tentokrát však byla akce obohacena besedou s velkými legendami našeho klubu Honzou Bergerem a Lumírem „Máňou“ Mistrem.

Dalšími váženými hosty byli předseda FCS Svatopluk Kunert, člen VV FCS a předseda pobočky Turnov Marián Matějíček a fotograf David Beran, který se postaral o fotodokumentaci celého večera. Přítomno také bylo přes 70 dalších členů a Sparťanů.

Schůze začala v 17:00, kdy měl své slovo předseda a řešili se především interní záležitosti pobočky. Slova se ujal také pan Svatopluk Kunert, který pochválil pobočku za aktivitu a dovysvětlil některé informace ostatním členům. Následovalo zodpovídání dotazů a diskuze.

V 18:00 se otevírají dveře restaurace, za bouřlivého potlesku vstupují očekávané legendy a usedají do čela stolu. Slova se ujímá člen Pavel Dubský, který je pamětníkem spousty zápasů obou legend. Ve své bohaté řeči, jako encyklopedie, prochází průřezem celých kariér obou Sparťanů. Na hezký nostalgický nádech historie navazuje krátká „videosekce“ a připomenutí, jak to tito dva borci váleli ve svých nejlepších dobách. Krátce poté už může následovat vrchol večera a tím je již zmiňovaná beseda. Průběh večera je v přátelské a především veselé atmosféře, kdy mnohé výroky a historky baví celé osazenstvo. Vše je pak zakončeno večeří, společným focením, podpisy, předáním darů a rozloučením. V momentě, kdy Honza Berger a Máňa Mistr vyjádří své poděkování a na rozloučenou řeknou několik slov, povstane celá hospoda na nohy a bouřlivě skanduje hesla „hoši děkujem“ nebo „Honza není člověk, Honza je bůh“ a vyprovází tak legendy.

Co říci závěrem? Poděkování patří hlavně Honzovi a Máňovi, že přijali naše pozvání a přijeli za námi do Jičína. Při besedě se s námi podělili o nevšední a pestré zážitky ze svých fotbalových dob. Poděkovat chci také Sváťovi a Mariánovi, že nás při této akci navštívili, Davidovi za skvělé fotky. A ostatním patří díky za to, že jsme se sešli v tak hojném počtu ve všech generacích a vytvořili tak důstojnou kulisu tomuto večeru.

Již 15. února se uvidíme v našem Letenském chrámu, kdy porazíme Liberec.

Roman Voldán

předseda FCS Jičín