Setkání Jihozápadu ve Vodňanech

Pobočka FCS Vodňany uspořádala 6. sraz Jihozápadu

V sobotu 21.12. se ve Vodňanech konal již 6.sraz tzv.Jihozápadu, pod kterým se pravidelně sdružují pobočky z Vodňan, Strakonic, Horažďovic, Prachatic a ze Sušice. Jelikož se pořádání srazu každý rok ujímá jiná pobočka a tentokrát to připadlo po 5-ti letech opět na Vodňany, rozhodli jsme se k této příležitosti uspořádat turnaj v sálové kopané s následnou zábavou a posezením.
 
Na turnaj se nakonec přihlásily pouze 4 týmy (domácí Vodňany doplnily týmy z Prachatic, Horažďovic a pozvánku přijali také chlapi z Písku), kteří se sešli ve vodňanské víceúčelové hale. Hrálo se systémem každý s každým a na konci si podle umístění zahrály týmy konečné souboje o 3.místo a finále. Celý turnaj byl velice vyrovnaný a o konečném pořadí musely dokonce rozhodovat vzájemné zápasy, popř. skóre. Domácí tým z Vodňan dokázal využít domácího prostředí a uhájil před Pískem souboj o 3.příčku. Finále poté bylo velice vyrovnané, kdy rozhodující branku vstřelil tým Prachatic pár vteřin před koncem a mohl tak po závěrečné siréně slavit vítězství v turnaji. V průběhu celého turnaje přihlíželo v hale přibližně 70 diváků a hráčů.
 
Konečné pořadí bylo tedy následující:
 
1. Prachatice
2. Horažďovice
3. Vodňany
4. Písek
 
Všechny týmy byly poté odměněny různými poháry a vlaječkami. Zároveň byli oceněni menšími dary i nejmladší hráč turnaje - Matyáš Lis (12 let) z Písku, který se mezi chlapama vůbec neztratil a nejlepší brankář turnaje - Jirka Lužička z Prachatic, který svými výkony velice pomohl svému týmu k vítězství. Poděkování samozřejmě patří i rozhodčímu Davidovi Rotschedlovi za odpískání celého turnaje.
 
Po vyhlášení výsledků turnaje a rozdání cen pozval Libor Heřman ,předseda pobočky FCS Prachatice, všechny přítomné na 7. sraz Jihozápadu, který se bude konat v prosinci 2020 tentokrát v Prachaticích. Následně dostal krátké slovo předseda Fan Clubu Sparty Sváťa Kunert, který poděkoval za pozvání a reprezentaci.
 
Následovalo posezení v předsálí haly s občerstvením za přítomnosti hostů z dalších poboček (přítomni byli mimo hrající týmy i zástupci z Českých Budějovic, Strakonic, Týnce nad Sázavou nebo Benešova a také kamarádů, kteří dorazili až z Drnovic). Tímto bych chtěl všem zúčastněným poděkovat a těším se na další akce, které nás více spojí a udrží pohromadě.


S pozdravem,


Ing. Michal Koutský
předseda FCS Vodňany