Předsilvestrovské derby - FCS Strakonice

sobota 28.12.2019
Dne 26.12. uspořádala Strakonická pobočka předsilvestrovské derby

Tentokrát byli pořadatelé setkání sparťané. Začátek byl stanoven na 14 hodin na hřišti u Lidlu a zahájili ho jako předzápas fanoušci do 12 let. Zápas hraný na 2x15 minut vyhráli žáčci Slávie v poměru 7:2. Po utkání se ještě kopaly pokutové kopy, které vyhráli Sparťané 9:8. Po samotném utkání mládež dostala dárky z rukou starosty města Strakonice Břetislava Hrdličky, předsedů poboček Jana Jílka, Miloše Sedláčka a fyzioterapeuta Petra Kollrose.
Před utkáním výběrů dospělých nejprve všichni uctili minutou ticha památku kamaráda, trenéra volyňské mládeže a sparťana pana Václava Bláhy, který zemřel den před tímto utkáním. Slávisté si pokřtili nástěnný kalendář strakonickým pivem hráčkou A týmu žen Slavie Petrou Divišovou společně se starostou města. Následoval čestný výkop utkání, který provedl předseda Fan Clubu Sparty Svatopluk Kunert.
Zápas dospělých hraný 2x30 minut se stal tentokrát jednoznačnou záležitostí Slávistů, kteří zvítězili v poměru 7:0 /5:0/. O branky se podělili: Jiří Motl 3, Jiří Baloušek 2, Petra Divišová a Petr Baloušek. V poločasové přestávce kopalo pět zúčastněných diváků penaltu na láhev šampusu zavěšeného v brance, které bohužel skončilo bez výherce.
Mužstva nastoupila v těchto sestavách:
Sparta: Jakub Kozlík, Martin Čapek, Jan Jílek, Pavel Krejsa /K/, David Šefčík, Radek Frčka, Jaroslav Mára, Petr Provazník, Tomáš Hajdušek, Jiří Prokeš, trenér: Tomáš Prokopec.
Slávie: Bohumil Mára, David Vlček, Dominik Petráň, Petra Divišová, Jiří Motl, Matěj Kostka, Jan Zušťák, Tomáš Hozman /K/, Petr Baloušek, Jiří Baloušek, Tomáš Kostka, Jakub Miklas, Lukáš Vápeník, Petr Hovorka, Patrik Řehoř, Jindřich Kadula, Jan Chylík, Jan Sigmund, trenérem byl Josef Berger.
Na závěr přišel ten nejdůležitější moment celého setkání fans pražských ,,S“ a to předání šeku s částkou vybranou na dobrovolném vstupném a to do rukou ředitele strakonické nemocnice Tomáši Fialovi. Ta bude dle jeho slov použita na nákup postýlek pro dětské oddělení strakonické nemocnice. Letošní vybraná částka překonala tu z předcházejících let a nakonec se vyšplhala až na krásných 22.200 Kč. Celým programem profesionálně provázel pan František Mareš, kterému patří velký dík, stejně tak rozhodčímu obou utkání Karlu Dunovskému. Oba fancluby zde měly pro své fanoušky připraveny i stánky s propagačními materiály. Po tradičním závěru roku obou poboček na hřišti s akcí pomoci pro dobrou věc, si užily ještě obě pobočky s bilancováním roku po svém. Sparťané v hospůdce U Panáka a slávisté v Jiskře.

FCS Strakonice