Z historie: Výjezd na AC Milan 10.3.2004

pondělí 25.11.2019
Článek z historického utkání, na kterých byli přítomni členi FCS

V sezoně 2003/2004 jsme postoupili ze skupiny Ligy Mistrů spolu s Chelsea. V posledním domácím utkání proti Laziu nás posunul Marek Kincl gólem v nastaveném čase do jarního osmifinále Ligy Mistrů. Tam nám los přisoudil slavný AC Milán a po remíze 0:0 jsme jeli na odvetu do Milána.

Vyrážíme autobusem klasicky večer den před utkáním tak, abychom ráno byli v Miláně a v klidu si stačili projít město. A jelikož jsme při prvním výjezdu do Milána v roce 1995 nebyli na San Siro tour, tak první cesta po příjezdu vede na prohlídku stadionu. 

V muzeu, na konci prohlídky, jsme byli překvapeni, když jsme zjistili, že v jedné půlce muzea je historie AC Milán a v druhé Interu. Pro nás absolutně nepředstavitelná věc, mít s největším rivalem museum a shop na jednom místě. Po poledni se vydáváme občerstvit do města, kde ještě v centru navštěvujeme sportovní prodejnu se suvenýry i ostatních italských klubů. Pak již následuje přesun zpět k San Siru, který je již v obležení stánků, střídavě s občerstvením a suvenýry.

Samotný zápas nebyl tak špatný jak naznačuje výsledek 4:1.  Necelých deset minut jsme i postupovali, když Tomáš Jun vyrovnal v druhém poločase na 1:1. Ale přes 50 000 tifosi na San Siru dohnalo „rossoneri“  k druhému gólu a poté co jsme pak museli hrát vabank, jsme bohužel dostali ještě dva góly a prohráli. Přes tým, který v této sezoně vyhrál s přehledem Serii A, jsme tedy nepostoupili, ale výjezd jsme si určitě užili.

 
Sestava Sparty: Blažek - Johana, Labant, Hübschman, Kováč -  Michalík, Pergl, Poborský, Sivok, Zelenka - Štajner