Pobočka Týnec nad Sázavou uspořádala turnaj v malé kopané

Pohár překvapivě putoval na sever Čech do Děčína

V červenci se konal v Bukovanech fotbalový turnaj v malé kopané, který zde tradičně druhou sobotu v červenci pořádá pobočka FCS Týnec nad Sázavou.

Letos to byl jubilejní 10. ročník. Turnaje se účastnilo 6 poboček Fan Clubu Sparta a místní tým hrající 4. třídu TJ Sokol Bukovany. 

Tentokrát se hrálo systémem každý s každým s postupem nejlepších 4 týmů do play-off.
První semifinálový zápas svedl tým Bezno proti Děčínu, který skončil bez branek a poté nejen díky štěstí v penaltách šel dál Děčín. Druhá dvojice byla na branky bohatší, Fan Club Hostinné nasázel hráčům Divišova pověstného "bůra" a po výhře 5:0 se stali druhým finalistou. Chtěl bych zde poděkovat předsedovi FCS Hostinné,který dokázal dát dohromady tým za necelý týden, s kterým se dostal až do finále.

Ve finále se po vyrovnaném a férovém boji radovali a po právu zvedli nad hlavu pohár hráči FCS Děčín. Pro většinu přihlížejících překvapivě, nikoliv však pro manažera vítězů Michala Krásu, který věřil v celkový triumf svého týmu a už od pátečního příjezdu to i s patřičným sebevědomím prohlašoval .

V souboji poražených si třetí místo zajistil dvojnásobný vítěz turnaje FCS Divišov.

Samotné závěrečné vyhlášení výsledků bylo několikrát přerušeno silným deštěm, ale nakonec se podařilo spolu s novým předsedou Fan Clubu Sparta Sváťou Kunertem, který i aktivně hájil branku Lovosic, předat poháry i ceny účastníkům.

Závěrem chci poděkovat za poskytnutí finanční a materiální pomoci fotbalovému klubu AC Sparta Praha, Obecnímu Úřadu Bukovany, TJ Sokol Bukovany a všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na organizaci turnaje.

Rádi u nás přivítáme i další pobočky Fan Clubu na 11.ročníku který plánujeme na 11.7.2020.

celkové pořadí:

1. FCS Děčín
2. FCS Hostinné
3. FCS Divišov
4. FCS Bezno
5. FCS Lovosice 
6. FCS Týnec nad Sázavou
7. TJ  Sokol Bukovany

nejlepší brankář: Tomáš Dufek, FCS Bezno
nejlepší střelec: Martin Jakoubek, FCS Hostinné
nejlepší hráč: Ondra Barilla,  FCS Děčín

Pavel Macháček

předseda FCS Týnec nad Sázavou