FCS Velké Opatovice - Spíďa cup 2019

čtvrtek 29.08.2019
V sobotu 17.srpna 2019 se ve Velkých Opatovicích konal fotbalový svátek

V rámci každoroční vzpomínkové akce Spíďa cup 2019 (in memoriam Kuba Paděra - tento odchovanec TJ Sokol Velké Opatovice tragicky zahynul po pádu fotbalové branky na konci tréninku žáků) bylo sehráno benefiční utkání. 

Tuto akci pořádal fotbalový oddíl TJ Sokol Velké Opatovice, za pomoci města a Fan Clubu Velké Opatovice. My, jako pobočka FCS Velké Opatovice jsme toto utkání sehráli na konci celého Spíďa cupu.

Byli jsme posíleni o některé internacionály Sparty, konkrétně o Jiřího Novotného, Petra "Bédu" Vrabce, Miloslava Denka a Aleše Bažanta a po velkém boji jsme zdolali místní Old Boys Velké Opatovice 3:1, kteří byli posíleni o několik aktivních hráčů, kteří ještě hrají v nižších soutěžích.

Po utkání byl velký zájem mezi mládeží, ale i mezi dospělými o podpisy těchto internacionálů, kdy proběhla autogramiáda. Také možnost společného focení s těmito velikány Sparty měl velký úspěch.

Děkuji všem těmto bývalým hráčům Sparty, hlavně Jirkovi Novotnému, s kterým jsem tuto akci v celku dlouhodobě domlouval. I v tomto věku jsou stálými kladnými příklady nejen pro fotbalovou mládež.
 
Pavel Müller

předseda FCS Velké Opatovice