Svatopluk Kunert - Představení nového předsedy FCS

středa 20.03.2019
Rozhovor s nově zvoleným předsedou Fan Clubu Sparta

Novým předsedou Fan Clubu Sparta se 16. února stal Svatopluk Kunert z pobočky Lovosice.

 

Co říkáš na tvé zvolení do výboru a následně do role předsedy výboru?

Pro mě je to především velká čest, ale zároveň vnímám velkou zodpovědnost, kterou obnáší to být v čele Fan Clubu nejlepšího klubu v ČR.

 

Měl jsi nějaké náznaky, že by se to mělo podařit nebo si do poslední chvilky nevěřil?

Ve výboru Fan Clubu Sparta jsem již několik let, takže jsem věřil, že někteří, včetně mě, tam nově i zůstaneme. Jak si rozdělíme funkce, to už jsem nechával volnému průběhu a na domluvě mezi celým výborem.

 

Máš nějaké konkrétní plány nebo cíle, kterých chceš z pozice předsedy výboru Fan Clubu dosáhnout či realizovat?

Předně bych chtěl ještě jednou poděkovat bývalému předsedovi Jaroslavu Obdržalovi a celému výboru za to, co pro Fan Club Sparta udělali. Plány a cíle - něco jsme si už nastínili s výkonným výborem, chceme obnovit věci, které již fungovaly, jako je setkání s hráči, zlepšení komunikace mezi pobočkami formou sociálních sítí, obecně řečeno pracovat na zvýšení počtu poboček a členů a také dostat co nejvíce členů Fan Clubu do hlediště. Hlavní cíl pro mě bude, aby všichni členové Fan Clubu Sparta byli spokojeni a nadále šířili dobré jméno Sparty po celé ČR.

 

Tvoje pobočka Lovosice je jednou z nejvíce aktivních, máš nějaký „recept“ pro ostatní předsedy jednotlivých poboček, co a jak dělat, aby pobočka fungovala?

Je několik dalších poboček, které jsou hodně aktivní. Každý to dělá trochu jinak, ale to hlavní je všude stejné. Základem musí být dobrá parta lidí, kteří mají rádi Spartu. Recept na to asi žádný není, jen se tomu musí věnovat hodně volného času. A u těch lidí, kteří razí heslo „volný čas, rovná se Sparta“ by to fungovat mělo.

V této věci je dost důležité, aby nám pomohla Sparta na hřišti. Když to jde na hřišti tak se vše dělá mnohem lépe a naopak.

 

Jak ses vlastně k založení pobočky dostal? Co tě k tomu vedlo?

Nic zvláštního. Od malička jsem sparťan, byl jsem roky členem bývalého Spartaklubu. Tenkrát jezdilo několik lidí z Lovosic na Letnou jednotlivě, různě vlakem, autem a podobně. Při jedné oslavě titulu jsme si řekli, že založíme pobočku Fan Clubu a budeme jezdit společně. No a takhle to funguje už 18 let.

 

Máš teď možnost v jedné větě vzkázat cokoliv všem sparťanům! Co by to bylo?

Že musíme všichni sparťani táhnout za jeden provaz a vrátit náš klub na místa, kam patří. Takže: „Ať žije Sparta!!!“