Tomáš Rosický na pobočce FCS Písek

neděle 21.04.2024
Zástupci Sparty Tomáš Rosický a Ondřej Kasík navštívili sparťanskou pobočku Fan Clubu Sparty v Písku

Legenda Sparty, Malý Mozart a v současnosti sportovní ředitel AC Sparta Praha. Tomáš Rosický společně s ředitelem komunikace na Spartě Ondřejem Kasíkem a předsedou Fan Clubu aktuálního mistra Sváťou Kunertem poctili ve středu 17. dubna svou návštěvou sparťanskou pobočku FCS v Písku. Sváťa Kunert na úvod poblahopřál ke kulatým narozeninám a předal dres od Fan Clubu Sparty předsedovi písecké pobočky Davidu Kabátovi. Zaplněná restaurace OtavAreny měla spoustu zvídavých otázek nejen na Tomášovy fotbalové začátky a následné přestupy po fotbalové Evropě, ale i na aktuální dění v klubu.

 

Sportovní ředitel a bývalý vynikající fotbalista, který zavzpomínal také na bundesligový titul v Dortmundu s v Písku dobře známým Janem Kollerem, nechal nahlédnout pod pokličku zajímavých detailů ze současné Sparty. Prozradil, proč třeba do jisté míry chápe poslední zkraty obránce Angela Preciada, jak nahradit kapitána Ladislava Krejčího, až odejde do zahraničí, nebo proč padla volba své pravé ruky jednoznačně na Jihočecha Tomáše Sivoka. Co se ale řekne v kabině – v tomto případě na besedě, to zůstane na besedě.

Tomáš Rosický si na Písečáky udělal čas, přestože souběžně hrál rezervní B tým proti Příbrami. Aspoň výsledkově ale přes mobil druholigový zápas v průběhu debaty sledoval a několikrát pobavil publikum, když ohlásil sparťanský gól při výhře 5:1. Přestože pak večer hrál ještě druhý klub Rosova srdce Arsenal zápas Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov, zástupcům Sparty se v Písku tak líbilo, že zůstali ještě dlouho po skončení oficiální části a rozdání desítek autogramů a fotografií. Nemohl chybět ani společný snímek všech účastníků před OtavArenou. „Písek vždycky byl a bude sparťanské město,“ řekl na akci jeden z organizátorů akce Jan Růžička. „Všechno se moc povedlo a jsme nadšeni, že nás taková legenda poctila svou návštěvou. Klukům se to tak líbilo, že se beseda docela protáhla,“ dodal spokojeně.

Akci provázel jako moderátor novinář a sám sparťan Pavel Pubal, na besedu mimo jiné dorazil třeba i Václav Černý starší, otec současného českého reprezentanta, který aktuálně trénuje sparťanskou mládež na Strahově. Na rozloučenou dostali Rosický, Kasík a Kunert od sparťanského Fan Clubu rum s originální etiketou a věnováním a také půllitry s jejich podobiznami. Pokud by prý rum nepili, mají ho dát třeba Janu Kuchtovi, ten si s ním poradí...

Sparťanský Fan Club v Písku uspořádal podobnou akci po třech letech, naposledy se jednalo o Setkání kanonýrů, kam dorazili bývalí střelci Letenských Horst Siegl a David Lafata. Do toho pořádá každoročně setkání sparťanů v Šamonicích, společné výjezdy na Spartu nejen do Prahy, ale i na evropské výjezdy do zahraničí, a chystají se další akce. Tou největší bude za tři roky oslava čtyřicátého výročí zápasu finále Českého poháru mezi Spartou a Slavii hrané v roce 1987 právě v Písku. 

 

FCS Písek