Výjezd do Istanbulu

neděle 18.02.2024
Fan Club Sparty vypravil letecký speciál do Istanbulu

Již počtvrté za sebou nás letošní sezonu poslal los evropských pohárů  na výjezd letadlem. Do jarních vyřazovacích bojů tentokrát na horkou půdu do Turecka, proti Galatasaray Istanbul . I když klasicky většina výjezďáků kupovala letenky hned po losu, Fan Club Sparta tentokrát uspořádal letecký speciál a fanouškům Sparty nabídnul i výjezd na otočku. Airbus A 320 od ČSA se nakonec slušně zaplnil a kromě několika míst zbyla jedna sedačka i na buben, který by asi do jiného letadla vpuštěn nebyl. Několik míst zaplnili dodatečně i předsedové, rok a více fungujících poboček, kteří jako poděkování za činnost  dostali od FCS nabídku za zvýhodněnou cenu.  Letělo se již v ranních hodinách a po bezproblémovém letu se v poledne místního času přistálo na mezinárodním letišti v Istanbulu.  Následoval Individuální přesun do města, někdo využil místní metro , někdo autobusovou dopravu nebo taxi. Vzhledem k istanbulské dopravě bylo časově úplně jedno co si kdo vybral.

Po příjezdu do města , každý zvolil svůj individuální program, někdo si našel hned nějakou z místních restaurací  aby se po delší cestě z letiště občerstvil, někdo stihnul „rychloprohlídku“ některých míst a památek Istanbulu. Například hlavní třídu Istiklal Cadesi Galatskou věž, nebo hlavní mešity (Hagia Sophia, Modrá mešita), které se nacházely v blízkosti náměstí Sultan Ahmed , sparťanského Meeting pointu od kterého odjížděli pak před zápasem připravené autobusy ke stadionu Galatasaray.  Doprava časově sice hrozná, ale možnost taková byla.

Support necelých 800 fans ACS byl na solidní úrovni i když proti velké přesile domácích a díky sektoru v horní části a ještě obehnaným plexisklem, to nebylo vůbec jednoduché. Hra našich byla  také na dobré úrovni, bohužel výsledek pokazilo několik individuálních chyb jak v předu tak v zadních řadách. Dvojzápas v poločase jsme sice prohráli ale budeme věřit a doufat ve čtvrteční odvetu, i když to bez několika hráčů bude hodně, hodně těžké…

 Přes menší zádrhel při  zpáteční cestě , kdy někteří nastoupili do neoznačených busů a pak se složitěji dostávali na letiště, vše dopadlo jak mělo a zpět do ČR jsme odletěli v plném počtu.

Díky tak zástupcům poboček FCS, a všem účastníkům za pohodový výjezd. Všem Sparťanům co vážili cestu na horkou půdu do Istanbulu patří velký dík za podporu ….

… a budeme se těšit na další výjezd… Ať žije Sparta!!!

 

 

Fan Club Sparta