FCS Strakonice - předsilvestrovské derby

pátek 29.12.2023
Ve Strakonicích se hrálo charitativní 8. předsilvestrovské derby fanoušků

Již tradičně byl na druhý svátek vánoční dějištěm této události fotbalový stánek na strakonické Křemelce. Poosmé se zde sešli při předsilvestrovském derby příznivci pražských „S“, aby poměřili své fotbalové síly a dovednosti a zároveň při této příležitosti podpořili dobrou věc.

 Program svátečního odpoledne zpestřila také dražba originálních dresů AS Sparta Praha s podpisy hráčů (7000 Kč) a SK Slavia Praha s podpisy hráčů (7000 Kč).Díky podpoře více jak tří stovek příznivců pražských ,,S“ se nakonec vybrala částka 56 000,- Kč. Výtěžek z celé akce včetně dražby dresů a příspěvku Nadačního fondu Slavia Praha byl věnován rodičům sedmileté Emičky Benčové, postižené mozkovou obrnou.

 A co se dělo na hřišti? Od 13 hodin vběhly na trávník v dresech obou rivalů děti v kategorii U 10 let. Utkání skončilo výhrou 11:6 pro hráče fandící Slávii.

Hlavní zápas v kategorii dospělých mezi strakonickou pobočkou Fan Club Sparta a odbočkou Odboru přátel SK Slavia Praha, která byla letos zároveň i pořadatelkou akce, odstartoval ve 14 hodin.

Zápas dospělých byl dramatický až do poslední minuty, nakonec skončil těsnou výhrou pro hráče v dresech Slávie 4:3, a to jen díky třem trefám profesionálního fotbalisty Samuela Pikolona, který se stal nečekanou posilou sešívaných. Náš tým pak mohl pouze litovat neproměněných šancí, kterých bylo na našich kopačkách nespočet.

Poděkování patří všem účastníkům a pořadatelům této akce, rovněž i mladým fanouškům ACS, kteří po celý zápas vytvářeli tu pravou fotbalovou kulisu.

 

Katagorie U10 let (hrálo se 2x20 minut, 1+5 hráčů)

Fan Club Sparta Strakonice - odbočka Odboru přátel SK Slavia Praha 6:11  

Branky: Prokeš, Mála, Vodvářka, Hovorka, Polan a 1 vlastní - Kurz a Sedláček po 3, Urban a Baloun po 2 a Strakoš 1

Sparta: Martin Chaluš, Jan Mikeš, Jakub Šindelář, Eliška Krejsová, David Vodvářka, Martin Polan, Dominik Homolka, Jakub Pomajzl, Max Mála, Tomáš Prokeš. Trenér: Jiří Prokeš ml.

Slavie: David Rychtář, Jakub Sedláček, Ondřej Pakrman, David Urban, Vilém Strakoš, Petr Baloun, Jan Hošek, Denis Kurz a Marek Haimlich. Trenér: Milan Šedivý ml.


Katagorie dospělých (hrálo se 2x30 minut, 1+7 hráčů)

Fan Club Sparta Strakonice - odbočka Odbor přátel SK Slavia Praha 3:4 (0:0)

Branky: 40. Šourek, 50. Krejsa a 57. Šefčík - 34., 37., 55. Pikolon a 38. Petr Baloušek 

Sestavy:Sparta: Tomáš Švehla, Tomáš Hajdušek /K/, Jiří Prokeš, Pavel Krejsa, Josef Šourek, Jan Hrach, Tomáš Hynek, David Šefčík, Jan Tříska, Václav Mrkvička, Jan Mikeš, Tomáš Frýda, Petr Provazník a Zdeněk Křížek.

Slavia: David Petrželka, Tomáš Hozman /K/, Karel Procházka, Jiří Bubík, Petr Hovorka, Petra Divišová, Petr Baloušek, Dominik Petráň, Jiří Baloušek, Matěj Kostka, Josef Sýkora, Martin Smejkal, Přemek Sládek a Samuel Pikolon.