FCS Svaté Pole - charitativní akce a dětský den

úterý 04.07.2023
Pohár pro republikového mistra ligy dorazil do Svatého Pole .

Sobota 10. června 2023 se zapíše zlatým písmem do kroniky Fan Clubu Sparty ve Svatém Poli, stejně tak do kroniky obce. Do srdce obce Svaté Pole – hospoda Na Chmelnici – dorazil pohár pro fotbalového mistra ligy za sezonu 2022/2023. Tento svatý grál získala po 9 letech naše pražská Sparta, a právě on se stal hlavní událostí slavnostní soboty. Pobočka Fan Clubu Sparty Svaté Pole, který patří mezi nejstarší fotbalové fankluby v republice, pořádala dětský den na místním dětském hřišti. Členové Fan Clubu zorganizovali pro děti několik stanovišť, kde děti mohly realizovat sportovní aktivity. K vidění byla penaltová situace po vzoru Ládi Krejčího, hokej nebo košíková. Dětí dorazilo velké množství a nikdo neodešel s prázdnou.

Vrcholem slavností byl příjezd poháru pro fotbalového mistra ligy, který dovezl osobně předseda FCS pan Svatopluk Kunert, kterému bychom touto cestou chtěli poděkovat. S pohárem pro mistra ligy se přišlo vyfotit bezmála 60 sparťanů a sparťanek z celého okolí. Pohár byl vystaven téměř 2,5 hodiny a každý měl možnost se s ním pomazlit dosyta.

K večeru se konala zábava na zahrádce místní hospody a hlavní částí večerního programu byla charitativní dražba fanouškovských věcí, které do dražby věnovala místní pobočka FCS.

Konečná částka 8000,- Kč která se vybrala, byla předána z rukou předsedy pobočky Kamila Jungera zástupcům stacionáře Stéblo v nedalekých Boroticích.

Živá hudba, skvělé jídlo, čepované pivo a mistrovská nálada zapříčinili, že na tento den budou fanoušci naší milované Sparty vzpomínat celý život. Doufejme, že pohár se do Svatého Pole vrátí – ideálně již příští léto ?

Krásné léto Vám přeje Fan Club Sparta Svaté Pole !

Mistři !