Předsilvestrovské derby ve Strakonicích

úterý 27.12.2022
Ve Strakonicích se hrálo předsilvestrovské derby opět pro dobrou věc.

Třicet osm tisíc korun. Taková částka se vybrala při 7. ročníku předsilvestrovského derby, jehož dějištěm byl již tradičně na druhý svátek vánoční fotbalový stánek na strakonické Křemelce. Tam se sešli příznivci pražských "S", aby si proti sobě zahráli fotbal a zároveň podpořili dobrou věc. Výtěžek byl tentokrát věnován Radimkovi Křížovi, který mu poslouží k úhradě procedur a rehabilitací.

A dění na hřišti? Od 13 hodin vběhli na trávník v dresech obou rivalů dětičky v kategorii 8 až 10 let a výsledek utkání skončil jednoznačnou výhrou 18:2 pro hráče fandícím Slávii.

Hlavní zápas v kategorii 30+ mezi strakonickou pobočkou Fan Club Sparta, která byla letos pořadatelem akce a odbočkou Odboru přátel SK Slavia Praha, odstartoval ve 14 hodin slavnostním výkopem předsedy Fan Clubu Sparta Svatoplukem Kunertem a 1. vicemiss v soutěži krásy Česká Miss Essen Kristýnou Pavlovičovou.

Výsledek dospělých byl tentokrát oproti předchozím ročníkům o dost dramatičtější. Skončil nakonec těsnou výhrou hráčů v dresech Slávie 3:2.

Program také zpestřila dražba originálního dresu AS Sparta Praha #37 Ladislava Krejčího ml. i s podpisy hráčů (6000 Kč) a dres SK Slavia Praha s podpisem Ibrahima Traoré (5000+4000 Kč). Nechyběla ani poločasová soutěž ve střelbě z pokutového kopu na ceny věnované Měšťanským pivovarem Strakonice.

Poděkovaní patří všem účastníkům, aktérům, hráčům a pořadatelům této akce, kteří i přes nepřízeň počasí přišli na toto 7. předsilvestrovské derby a podíleli se na vybrání tak vysoké finanční částky pro Radimka Kříže.

Katagorie 8-10 let (hrálo se 2x20 minut, 1+4 hráči, 3xrohy=penalta)

Fan Club Sparta Strakonice - odbočka Odboru přátel SK Slavia Praha 2:18 (0:11), penalty 6:6

Rozhodčí: Raba Zdeněk

Sparta: Molkup Ondra – Smerechinsti Anton, Kusiak Mikuláš, Prokeš Tomáš, Fišer Šimon, Frčka Adam, Seidl Dominik, Růžička Tomáš, Mikeš Jan, Mála Max. Trenér: Prokeš Jiří.

Slavie: Rychtář David – Sušír Tomáš, Sušír Filip, Sedláček Jakub, Strakoš Vilém, Baloun Petr, Hovorka Tobík, Hošek Jan, Beníšek Jan. Trenér Šedivý Milan ml.

Katagorie 30+ (hrálo se 2x30 minut, 1+7 hráčů)

Fan Club Sparta Strakonice - odbočka Odbor přátel SK Slavia Praha 2:3 (0:1)

Branky: Křížek Zdeněk, Hynek Tomáš – Baloušek Petr 2x, Divišová Petra

Rozhodčí: Marek Pavel

Sparta: Švehla Tomáš – Krejsa Pavel, Hajdušek Tomáš, Herzig Tomáš, Frčka Radek, Křížek Zdeněk, Šefčík David, Prokeš Jiří, Hynek Tomáš, Kubata Petr, Brázda Filip. Trenér Prokopec Tomáš.

Slavie: Zušťák Jan – Baloušek Jiří, Baloušek Petr, Hovorka Petr, Vápeník Lukáš, Smejkal Martin, Civani Partik, Sýkora Josef, Sýkora Petr, Baloun Tomáš, Divišová Petra. Trenér: Bergr Josef.

Za Fan club Sparta Strakonice Jan Jílek a Roman Remeš