Setkání Jihozápadu

Horažďovická pobočka pořádala setkání Jihozápadu

Sparťanky a Sparťani ze všech rudých fanclubů v ČR,

dovolte mi, abych vás všechny pozdravil a informoval, nejen o výročním setkání členů fan clubů Jihozápadu, které se uskutečnilo v sobotu 3. 12. 2022. Naše uskupení se snaží udržovat opravdové Sparťanství v podhůří Šumavy, kde nemělo nikdy na růžích ustláno. Konkrétně od města Sušice, přes Horažďovice, Strakonice, Vodňany až po nejjižnější Prachatice. Zároveň se snažíme spolupracovat s dalšími fankluby ze širšího okolí jako je Stod, Písek, Tábor a České Budějovice – zejména při spolupořádání výjezdů za naší milovanou Spartou.

Každoročně pořádáme setkání, vždy v jiném městě, které zpestříme nějakým sportovním nebo kulturním zážitkem, či soutěží. Tentokráte pořádala setkání pobočka Horažďovice. Setkali jsme se na zámku Střelské Hoštice, kde jsme nejprve uspořádali turnaj v sálové kopané a následně se přesunuli do místního baru. Turnaje se zúčastnilo celkem 5 týmů, které se umístili v tomto pořadí: 1. FCS Horažďovice, 2. FCS Strakonice, 3. FCS Senior Prachatice, 4. FCS Junior Prachatice a 5. FCS Horažďovice Jihozápad Kozlov. Děkujeme všem za skvělé výkony a členům z Prachatic za zajištění rozhodčího a zapisovatele s časoměřičem a fotografem.

Po skončení turnaje následovala zasloužená večeře, kdy se podával vyhlášený sparťanský ,,Veřechovský“ guláš a na čepu byly připravena 4 druhy pivních speciálů. Vyhlásili jsme výsledky turnaje a také zorganizovali bohatou tombolu. Tímto děkujeme všem sponzorům. Večer se protáhl až do pozdních nočních hodin, kdy mělo největší úspěch ,,karaoke“. Zejména interpretace Vojty Dyka byla nezapomenutelná…

Věřím, že podobná setkání, pomáhají udržovat pravé Sparťanství i v odlehlých regionech, jako je ten náš a zvláště v časech, kdy se nedaří našemu milovanému klubu, tak jak si všichni přejeme.

Na závěr děkuji Fan Clubu Sparta za podporu a přeji všem Sparťanům požehnané Vánoce a hodně zdraví po celý rok 2023 a konečně ten titul s číslem 37!

předseda FCS Horažďovice, Vlasta Makovec