FCS Zruč.n.S. - sbírka pro Miu

úterý 20.09.2022
Pobočka FCS Zruč nad Sázavou uspořádala sbírku

 „Spolu fandíme, spolu pomáháme“

Naše pobočka Fan Clubu Sparty ve Zruči nad Sázavou již od doby svého vzniku žije nejen sportem, když vyráží na domácí, venkovní či zahraniční výjezdy, ale pravidelně také pořádá finanční sbírky pro seniory v pečovatelských domech. V letošním roce jsme ale naši pomoc posunuli ještě o úroveň výše.

Každý v životě se určitě těší na to, když má na svět vykouknout nový malý sparťánek nebo sparťanka. Někdy ovšem dokážou s radostnou událostí zatočit kola osudu. Jednomu našemu členovi fan clubu se bohužel přihodila taková smutná věc.

V dubnu letošního roku na narodila malá Mia. Naneštěstí ji záhy po narození postihly vážné poporodní problémy. Třetí den svého života podstoupila úspěšnou embolizaci, ale v následujících 48 hodinách prodělala mrtvici, srdeční selhání a krvácení do mozku. V dalších dnech následovala plicní hypertenze a hypoxie jater. Dnes je odkázána na celodenní péči, která je velmi finančně náročná.

V srpnu proto naše pobočka FCS vyhlásila veřejnou sbírku na léčbu a kompenzační pomůcky. Vybralo se celkem 100 000 Kč. Podařil se obrovský kus práce a tato částka je důkazem toho, že i v těchto složitých dobách nejsou lidem lhostejné osudy ostatních.

Sumu jsme rodičům předali na výroční členské schůzi 10. září 2022.

Ještě jednou chceme poděkovat všem, kteří zaslali peníze na pomoc pro malou Miu.

FCS Zruč n.S.