Předsilvestrovské derby ve Strakonicích

pondělí 27.12.2021
Sparťani a slávisti spojili na Vánoce své síly a podpořili dětské centrum!

Ve fotbalovém stánku Na Křemelce ve Strakonicích se na druhý svátek vánoční sešli příznivci Sparty i Slavie ke svému 6. předsilvestrovskému derby. V letošním roce tuto akci pořádal Odbor přátel SK Slavia Praha – odbočka Strakonice. Celý výtěžek byl věnován Dětskému centru Jihočeského kraje ve Strakonicích na nákup speciální bezpečné trampolíny.

V prvním zápase, který se konal od 13 hodin, nastoupili domácí OP Slavia v kategorii 40+ proti pobočce Fan Clubu Sparta Písek na 2x25 minut. Zápas skončil vítězstvím Slavie 10:6 .

Ve druhém zápase, který měl začátek od 14 hodin, hraném 2x35 minut nastoupili OP Slavia Strakonice a Fan Club Sparta Strakonice. Utkání skončilo také vítězstvím OP Slavia 3:1.

Oba zápasy na zasněženém hřišti odřídil Milan Šedivý.

O výsledek až tolik nešlo, hlavní byla podpora dobré věci. K tomu dopomohla také dražba originálního dresu hráče Sparty, Z. Grygery, který věnoval předseda OFS Václav Zábranský. Dres vydražil legendární kanonýr J. Zušťák, který následně věnoval dres dětem z centra. Nakonec po přičtení částky z dražby dresu se pro Dětské centrum Jihočeského kraje vybralo celkem 23.000,-Kč.

Díky všem, kteří přispěli!