Výjezd na Glasgow Rangers

Několik členů z FCS se zůčastnilo utkání v Ibrox Parku

Zástupci několika poboček sparťanského Fan Clubu se vydali na výjezd do Skotska, kde jsme se v Glasgow utkali s místními Rangers.

Tentokrát to nebylo tak jednoduché. Abychom mohli odletět, bylo třeba se objednat na Covid test který se musel po příletu do Skotska na místě udělat. Další věc, která některé fans odradila, byla mediální masáž - kdy všude u nás psali: „Nejezděte! Půjde o život“ atd. Ale i přes všechny tyto překážky jsme si to letěli do Skotska užít.

Výjezd nebyl hromadně organizován. Bylo více skupinek fans, někteří letěli z Berlína, další třeba z Katowic přes Bergamo. To ale nevadilo, protože všichni fanclubáci jsme se sešli v Edinburghu, kde jsme bydleli. V den před a po zápase jsme tak mohli poznat hlavní město Skotka a jeho historické Staré Město. Samozřejmě jsme navštívili i dva stadiony místních fotbalových  klubů Heart of Midlothian a FC Hibernian.

V den zápasu přejíždíme busem do Glasgowa, kde tedy s „doporučených“ bezpečnostních důvodů nejdříve navštěvujeme stánek Rangers Ibrox Park. Poté hned přejíždíme k jejich konkurenci do Celtic Parku. Zrovna před hlavním vchodem uctívají zesnulou legendu klubu. Po prohlídce vánočně vyzdobeného Glasgow se metrem přesouváme na zápas.

Atmosféra v zaplněném Ibrox Parku byla naprosto fantastická. Bohužel fotbalově to nedopadlo a s porážkou odjíždíme nočním busem zpět do Edinburghu. To už se opět rozdělujeme, kdy každý letí domů tou svojí cestou.

Doufejme, že na další výjezd pojede podstatně více sparťanů, a třeba to bude už na jaře v Konferenční lize. To se ale bude muset zlepšit v Evropě covidová situace a hlavně musíme zvládnout poslední zápas ve skupině proti Brondby Kodaň.