Pozdrav z pobočky FCS Moskva

pondělí 18.10.2021
Konal se sraz členů moskevské pobočky FCS


Dne 14.října proběhl v Českém domě v Moskvě sraz moskevské pobočky Fan Clubu Sparta. Členové si na srazu vyzvedli  certifikáty a členské kartičky. Až situace dovolí zástupci pobočky by rádi dorazili do Prahy a navštívili zápas Sparty. Předseda pobočky Dmitrij Bumagin nám odpověděl na pár otázek ohledně zahraniční pobočky v Moskvě...


 Od kdy fandíš Spartě a jak si se k tomu dostal ?

Kdy jsem byl malý kluk, v trafice jsem nakupoval časopisy Stadion a Štart, od začátku mě zajímala Sparta, ta jeji historie, tradice atd. Opravdu na začátku to byl hlavně hokejový celek, ale potom kdy jsem si všiml fotbalových zápasů Sparty se Spartakem v 1991 i zejména v 1999,  od té doby to už byl můj oblíbený tým. Od roku 2004 díky internetu, jsem začal  koukat na zápasy Sparty v hokeji i fotbale.

 Jaký byl impuls ke vzniku  pobočky FCS v Moskvě?

V červenci 2019 jsem byl se svým kamarádem Milanem Součkem na Letný  v přestávce zápasu mi nabídl  udělat pobočku v Rusku, od srpna 2019  jsme byli 4 lidi, a když nás bylo  6, to je červen 2020, napsal jsem dopis předsedovi FCS Kunertovi, a pomalu jsme spolu začali probírat zaklad pobočky. Momentálně nás je 8 lidí, ale jsem přesvěcen, že za rok nebo dva nás bude kolem 20-25 lidí. Také  bylo by super pokud by Sparta přijela na nějaký zápas do Ruska, udělali bychom pro fanoušky  Sparty prohlídku města a společně šli na stadion. 

 Chystáš se do ČR a třeba na nějaký zápas na Letné?

Ano, Chystáme, ale kvůli kovidu, spoustu plánu bylo zrušeno, v plánu pobočky bylo navštívit cca 10 zápasu Sparty v sezoně, ale doufám od jarní časti se nám už podaří přijet na 2-3 zápasy, například nikdy jsem nebyl  na derby, to je můj sen, už se moc na to těším, možná už příští rok uvidím ho na vlastní oči.

Jak si v kontaktu se Spartou? Sledujete u vás někde zápasy Sparty?

V kontaktu jsem  s předsedou FCS Kunertem a kamarády které fandi Spartě, poslední 2-3 roky sleduji všechny zápasy Sparty, koukáme přes O2TV. Chápu, že je to těžký porovnat s možností koukat přímo na stadionu, no zatím alespoň tak.

 Máš nějaké sparťanské suvenýry?

Mám vlajky, šálu, nálepky, ale chceme před Vánocemi objednat víc suvenýry přes fan-shop. chceme také udělat nějakou soutěž, kde účastníky pobočky můžou zkusit vyhrát nějaký suvenýr.

 Kdo je tvůj nejoblíbenější hráč ze sparťanského kádru ?

Sice v historii Sparty jich bylo strašně moc, ale momentálně se mi libí Dočkal to je borec, kapitán. A samozřejmě Adam Hložek, doufám ještě zůstane ve Spartě na rok nebo dva.  

 Pokud chceš můžeš vzkázat něco všem sparťanským fanouškům....

Trpělivost, protože  cítím, že máme skvělý tým, možná v této sezoně ne, ale moc brzo budeme Mistři, já v to věřím, My Jsme Sparta. no a také klíč od Prahy musí vždycky zůstávat u Sparty