FCS Tábor- pět let od obnovení pobočky

pátek 24.06.2022
Fan Club Sparty v Táboře slaví 5 let činnosti po jejím obnovení

Jak ten čas letí. V červnu 2017 proběhla v hospůdce U Žida na Blanickém předměstí v Táboře  ustavující schůze táborské pobočky Fan clubu Sparty.

Přípravný výbor ve složení Miroslav Sychra  a  Karel Ilčík vyhověl mnoha a mnoha zájemcům – fandům fotbalové Sparty o znovuzrození nové pobočky. Výbor představil členům svoje  vize  fungování  . Hlavní důraz klade vedení pobočky  na včasnou informovanost výboru s jednotlivými   členy. Po ustavující  schůzi  měla  během jednoho roku pobočka 38 členů .Členové jsou pravidelně informování SMS zprávami o možnostech  získat   lístky  na domácí  utkání  Sparty v Praze na Letné. Tento  spravedlivý  způsob se velmi  osvědčil , o čemž  svědčí  spokojenost  členů.


Například  bývalý výborný sportovec – házenkář  šestasedmdesátník  Otta Matyš  je spokojen s činností pobočky....,, Máme přesné  informace o dění pobočky a zejména o distribuci lístků  na utkání Sparty doma či venku. Naše rodina je zastoupena čtyřmi členy – děda , syn a vnuci a vedení nám dává možnost, abychom mohli společně  navštívit zápasy na Letné. A to nám velmi vyhovuje" .

Další člen pobočky Pavel Drozen z Veselí nad Lužnicí přezdívaný sparťanský sandál  se  pochlubil, že za dobu svého čtyřletého  členství  navštívil již  8 zápasů na Letné. Navíc si velmi pochvaluje společná fandění  členů  pobočky u televize v hospůdce U Žida ." Má to atmosféru, nejvíce  při derby se Slávií a duely s Plzní.I když vzájemné hecování je někdy vyhrocené, končí to   většinou  na slovní úrovni a to mě na tom baví.I když jsme letos v lize  skončili za Slávií , může nás těšit , že ze 4 utkání jsme byli ve třech úspěšní a získali prestižní titul Vládci Prahy".

Pobočka se může pochlubit mnoha zajímavými akcemi.

Jednou z prvních akcí  byla  zdařilá  beseda s   legendárním trenérem  Jaroslavem  Hřebíkem , který v zaplněné klubovně v sídle pobočky hospůdce U Žida  poutavě  vyprávěl o svých trenérských zkušenostech  a jako šéf mládežnické akademie Sparty o potížích při přechodu a zařazení  mladých talentů do dospělého fotbalu. Závěrem besedy byla autogramiáda s touto fotbalovou ikonou.

Překvapení pobočka připravila  svému  dlouholetému  členovi Janu Baborovi.  U  příležitosti  jeho sedmdesátin  zorganizovala  sehrání přátelského utkání s konkurečním týmem / většina fandů Slávie  / mužstvem  1. FC Trieb – Volena. Slavnostní  výkop  provedl  předseda  výkonného výboru Fanclubu  Sparta pan Jaroslav Obdržal a předal jubilantovi  originální dres pražské Sparty.

Další činnost zaměřil výbor na podporu zájmů  mladých sparťanů . V listopadu 2019  byl  uspořádám turnaj mladých sparťánku v ping pongu ve svém sídle v hospůdce U Žida. Po velkých bojích se stal vítězem Igor Jašek , který ve finále porazil svého bratra Viktora. Z děvčat si nejlépe vedla Terezka Jelenová. Starší generace sparťanů uspořádala dva turnaje v tenisu , kde  si zdatně vedl i  předseda pobočky Míra Sychra.

Bohužel koronavirová krize  zabránila uspořádání  dvou turnajů ve stolním tenisu v Čekanicích v restauraci  Na Vyhlídce . Je to škoda, neboť bylo oficiálně přihlášeno 26 zájemců z řad členů a příznivců fotbalové Sparty.

Výbor  pobočky ve spolupráci s vedením mládežnických týmů SK Větrovy  se stal partonem  dvou turnajů přípravek / U 8 a U 9 /  a to v letech 2018 a 2019. Populárního turnaje se zúčastnilo  16 týmů  z Jihočeského kraje. Na oba turnaje přispěla  pobočka  finančním obnosem   na zakoupení  cen pro nejlepší hráče. Ceny předával nově zvolený  předseda  výkonného výboru Fanclubu  Praha pan  Svatopluk Kunert , kterého  doprovázel populární Spartakus  v podání Michala Kubiše. Velký zájem byl mezi mladými hráči turnaje o suvenýry se sparťanskou tematikou – vlajky, odznaky , kartičky hráčů apod.

Počátkem července  čeká členy táborské pobočky 5. ročník  fotbalového turnaj poboček v Praze na Strahově ve  sportovním areálu sparťanské mládeže.

Táborská pobočka má i svoji raritu. Je jím americký buldoček ELZA, který ve sparťanském dresu  vždy  po vítězství Sparty v derby se Slávií  oslaví  tuto  událost  procházkou se svým páníčkem  Mildou Dolejšem kolem hospůdky U Žida. A to za velkého ohlasu  přítomných .

Výbor pobočky má své úkoly rozděleny následovně –  -předseda Miroslav Sychra má na starost  komunikaci se všemi členy pobočky – informace o akcích  pobočky , dále  žádosti a  rozdělování lístků na utkání Sparty na Letné nebo na hřišti soupeřů. Pokladník Milda Dolejš patří mezi velmi  přísné výběrčí příspěvků , ale daří se mu. Karel Ilčík  zajišťuje kontakt  a spolupráci  táborské pobočky s pražským vedením Fan Clubu Sparta. Nelze zapomenout ani na  kronikáře  Jirku Prdlu Voštu, který veškerou činnost  a dění pobočky zaznamenává  do jeho posvátné sparťanské  kroniky .

Za pět let činnosti se udělalo velké množství práce / navzdory koronaviru / a co je potěšující ,  že v současné době má pobočka táborského  Fan Clubu v Táboře  již 78 členů  a patří   mezi největší  sparťanské pobočky v Jihočeském kraji.

Velké  poděkování  patří  všem, kteří se o úspěšné výsledky v období od založení sparťanské pobočky Sparty v Táboře zasloužili.

FCS Tábor