Memoriál Zbyňka Mana v Týnci nad Sázavou

úterý 17.08.2021
12.ročník turnaje v malé kopané se hrál v Bukovanech

Přes složitější současnou situaci která moc nepřeje hromadným akcím se nám podařilo připravit již 12. ročník turnaje a pokračovat v tradici bez přerušení .

Druhou červencovou sobotu se k nám do Bukovan sjeli fotbalový nadšenci ,příznivci fotbalové Sparty členové regionálních poboček Fan Clubu Sparty . Někteří přijeli tradičně už v pátek . Mezi nimi  velký fanoušek a předseda obnovené pražské pobočky Michal Krása a jak se později ukázalo i odborník na lajnování hřiště . Díky jeho odbornosti společně s týmem asistentů dokázal vytvořit nejrovnější čáry v historii turnaje. Za to jim patří naše poděkování .

Tentokrát nám přála i příroda , proto i přes absenci zavlažování bylo hřiště letos díky příznivému počasí pěkně zelené.

Na turnaj  bylo přihlášeno celkem 9. týmů . Hrálo se ve dvou skupinách a los tomu chtěl že skupina A byla ta silnější a čtyri mužstva se nakonec dostala až do závěrečných bojů. Ze semifinálových dvojic se podařilo postoupit týmům poboček z Benešova a Divišova které vyřadili své soupeře z Bezna resp. Zruče nad Sázavou stejným výsledkem 1:0 . Ve vyrovnaném a napínavém finále se nakonec radovali hráči Fanclubu Divišov kteří zvítězili a mohli oslavit 1. místo .

Po slavnostním vyhlášení výsledků byl turnaj zakončen a účastníci se rozjeli do svých domovů , někteří jako obvykle zůstali ještě dlouho po turnaji a pokračovali v zábavě .

jsme rádi že si na hřiště našlo cestu i hodně místních pro které se stal Spartanský turnaj v naší obci sportovní a společenskou událostí kde je možnost u dobrého piva posedět s přáteli a mimo sportovního zážitku se i potkávat a pobavit.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem pobočkám Fan Clubu Sparta kterým se podařilo sestavit tým a udělali si čas k nám přijet , všem fanouškům za podporu a každému kdo se zapojil do příprav a pomohl s organizací turnaje  Vážíme si podpory AC Sparta Praha a Obecního Úřadu Bukovany, kteří nás podporují finančně i materiálně. 

Budeme se těšit, že se ve zdraví opět všichni sejdeme u dalšího ročníku  který je naplánován na červenec 2022 . Věříme že k nám zavítá i některá z dalších poboček kterých v současné době funguje v různých částech ČR už přes šedesát.   

Za FCS Týnec - Pavel Macháček , předseda